PÓDA JENŐ (MDF)

Full text search

PÓDA JENŐ (MDF)
PÓDA JENŐ (MDF) Köszönöm a szót, Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Hosszan tartó vita kapcsán fordulok rövid és egyszerű kérdésemmel, kérésemmel a döntéshozóhoz, önhöz. A szegedi úgynevezett Zsótér-házról, illetve annak tulajdonjogáról van szó.
Az ügy többéves előzménnyel bír, melynek kapcsán Szeged város önkormányzata és a Belügyminisztérium Területi Államháztartási és Közigazgatási Információs Szolgálata, a TÁKISZ között nem született megegyezés. Az eset több szempontból emlékeztet a Virág Cukrászda vagy a Sthümmer Kávéház emlékezetes szegedi körülményeire.
Szeged város közgyűlése 1991 decemberében úgy döntött, hogy a törvények adta lehetőségek alapján visszakéri a korábban is saját tulajdonát képező ingatlant. 1926-tól, Szeged szabad királyi város tulajdonától 1970-ig – az államosításig – a Szegedi Városi Tanács tulajdonjogáig a városé volt a műemlék, amely ma is a legnagyobb bérlője annak, saját hivatalai számára.
A város pénzügyi igényén túl igen jelentős polgári, mondhatom úgy, hogy lokálpatrióta igény is mutatkozik, miszerint a várostörténeti jelentőségű, patinás Zsótér-ház kerüljön ismét Szeged város tulajdonába.
Erre a törvényi lehetőségek megvannak, a TÁKISZ-t anyagi hátrány nem érné, hiszen Szeged közgyűlése ingyen biztosítaná a szükséges irodákat a kormányhivatal számára.
(15.30)
A kormányhivatalt tehát nem terhelné kiadás, az önkormányzatnak pedig nem kéne irodát bérelnie valamikori, államosítás útján elvesztett tulajdonában.
Kérem miniszter urat, hogy döntésével a lehető legegyszerűbb megoldást választva, tegyen pontot az ügy végére. Várom válaszát. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir