BAKÓ LAJOS (MDF)

Full text search

BAKÓ LAJOS (MDF)
BAKÓ LAJOS (MDF) Köszönöm szépen, Elnök Úr. Nagyon röviden szeretnék néhány adatot ismertetni.
Az egyik egy empirikus adat, mégpedig az, hogy a szigetközi emberek nagyon várják, hogy tavasszal legyen víz az ágrendszerben, és ennek érdekében döntésre kell vinni a dolgot ebben a hátralevő néhány hétben, hónapban.
Előttem van egy felmérés, amely a kétféle megoldás adatait tartalmazza. A szivattyúzásnál – pontos adatokat mondok – a kivitelezési költség áfa nélkül mintegy 269-285 millió Ft, áfá-val együtt pedig 336, illetve 356 millió Ft. Ez természetesen egy prognózis, de viszonylag pontosnak tekinthető. Az üzemeltetési költség pedig hat hónapra – a növénytermesztéshez kapcsolódóan – 773,9 millió Ft, és ehhez még jön 25% áfa, tehát mindösszesen és fél évre vetítve – hangsúlyozom – 967,4 millió Ft. A féléves üzemeltetés nyilvánvalóan kevés.
Ezzel szemben áll az úgynevezett bukógát költsége, ami 100 millió Ft, és ehhez tartozik egy olyan 300 millió Ft-os programcsomag, amely az úgynevezett monitoring- vagy figyelőrendszert jelenti, ezenkívül az ágrendszerek elválasztásának költségét és az ágrendszeri belső munkák és szabályozások költségét jelenti. Ez így együtt, tehát a második 300 milliós rész, ugyanúgy terheli a szivattyúzásos megoldást is, tehát ezt levonhatjuk a 400 millióból, így a bukógát költsége a szakemberek és a felmérések szerint 95-100 millió Ft-ra tehető. Nagyon szépen köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir