MORVAI FERENC

Full text search

MORVAI FERENC
MORVAI FERENC (FKgP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház!
Én a kisemberek, a volt földművesek érdekében szeretnék kéréssel fordulni a Házhoz, éspedig a földárverés és a kárpótlás kapcsán. Gyöngyös környékén az történik, hogy mintegy 10% aranykorona értékű földalapot osztanak szét a kisemberek között. Ráadásul erre a kis földterületre még bűncselekmény igénybevételével a budapesti V. kerületi Kárrendezési Hivatal, az illetékes ügyészség megállapításával - adva van egy tájékoztatás - fölülbélyegzi a határozatokat, hogy Gyöngyösön válthassák be az érintettek. Ez azt jelenti, hogy mindazok a kisföldművesek, akiktől 5-2-3 és 7 hold földet annak idején elvettek, most rendelkeznek 50-70 vagy 200 aranykoronával, nem jutnak földhöz.
Én időben büntető följelentést tettem ebben az ügyben, és az V. kerületi ügyészség megállapította, hogy az V. kerületi Kárrendezési Hivatal törvénytelenül bélyegzi fölül a kárpótlási jegyeket, ami a hivatali visszaéléssel juttatja földhöz azokat az embereket, akik rendelkeznek ezekkel a kárpótlási jegyekkel.
Éppen ezért - még talán van egy kevés föld - kérem tisztelettel e Házat, hogy hivatalból vizsgáltassa fölül, hogyan történhet az, hogy Budapesten az V. kerületben fölülbélyegzik - az érintett megyei földhivatalok tudta nélkül - ezeket a jegyeket. S azt is vizsgáljuk fölül, hogy hogyan lehet az, hogy csak 10 százaléknyi földterületeket osztanak ki az érintettek részére. Hová lett a többi földterület, kiknek van fönntartva, és milyen céllal nem kerül az érintettekhez közzéadásra?
Az idő rövidsége miatt csupán ezt a bejelentést szerettem volna tenni, és kérném a vizsgálóbizottság fölállítását. Köszönöm szépen. (Gyér taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir