ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Tisztelt Országgyűlés! Most soron következik a fogságfenyítés bírósági felülvizsgálatáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az előterjesztést T/154-es számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/154/13-as, valamint T/154/15-ös számon kapták kézhez képviselőtársaim. A miniszteri zárszót az imént hallhatták, dr. Csiha Judit államtitkár asszony mondta el.
Tisztelt Országgyűlés! Először azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az előterjesztő támogat. A T/154/13-as számú ajánlás 4. és 6. pontjait, továbbá a T/154/15-ös számú kiegészítő ajánlás 1. pontjában lévő módosító javaslatot teszem fel szavazásra. Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a kiegészítő ajánlás 2. és 3. pontjaiban bizottsági állásfoglalás, illetőleg az előterjesztő képviselőjének véleménye szerepel, így ezekről a pontokról nem szavazunk. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 5. és 7. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 216 igen szavazattal, 4 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta. (Bretter Zoltán: Nem működik a gépem!) Jelzés érkezett, Bretter Zoltán gépét kérjük bekapcsolni!
Kérem képviselőtársaimat, most jelezzék, kinek kell még a gépét bekapcsolni! (Nincs jelentkező.) Köszönöm szépen, több jelzés nem érkezett.
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 1., 3. és 10. pontjaiban lévő javaslatok nem kapták meg a bizottságok szükséges támogatását, ezért ezekről nem határozunk.
Most azokról a módosító javaslatokról szavazunk, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
Az ajánlás 2. pontjában Sepsey Tamás a törvényjavaslat 1. § (3) bekezdésének módosítását javasolja. Eszerint a katonák jogállásáról szóló törvényjavaslatot a kormány legkésőbb 1995. június 30-ig legyen köteles az Országgyűlés elé terjeszteni. Az emberi jogi bizottság támogatja, az alkotmányügyi és a honvédelmi bizottság nem. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadják-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 szavazattal, 172 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 8. pontban Juhász Ferenc a törvényjavaslat 7. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni. Lényege: a jogerős fogságfenyítés abban az esetben is legyen végrehajtható, ha a szolgálati viszony a fegyelmi eljárás megindítása óta megszűnt. A honvédelmi bizottság támogatja, az alkotmányügyi és az emberi jogi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadják-e a módosító javaslatot Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 17 szavazattal, 201 ellenszavazattal, 4 tartózkodással nem fogadta el.
(18.20)
A 9. pontban K. Csontos Miklós a 8. § módosítását javasolja. Eszerint az eljárás teljes költségét az állam viselje. Az alkotmányügyi bizottság támogatja, a honvédelmi és az emberi jogi nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadják-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 szavazattal, 169 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs. Ezért bejelentem, hogy a záró szavazásra várhatóan a jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir