ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Tisztelt Országgyűlés! Most soron következik a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésről szóló 1991. évi LXXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az előterjesztést T/235. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/235/26. és T/235/29. számon kapták kézhez képviselőtársaim.
Dr. Békesi László pénzügyminiszter úr jelezte, hogy mind a három törvényjavaslat ügyében egyben kívánta elmondani felszólalását, ezért most, tisztelt Országgyűlés, először azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az előterjesztő támogat.
Tisztelt Országgyűlés! A T/235/26. számú ajánlás 1/1., 1., 3., 6., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 16/1., 16/2., 17., 18., 19. és 21. pontjait, továbbá a T/235/29. számú kiegészítő ajánlás 1. és 4. pontjában lévő módosító javaslatot teszem fel szavazásra. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 2., valamint a kiegészítő ajánlás 2., 3. és 5. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az előterjesztő, ezért a döntés előtt nem kérdezem meg az állásfoglalását. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosítójavaslat-sort 192 igen szavazattal, 39 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg azokról a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet. Arra figyelemmel, hogy a miniszter úr ezt a zárszóban is ismertette, illetőleg erről levélben tájékoztatta a frakcióvezetőket is, külön, még egyszer, egyenként nem ismétlem meg, hogy ezeket a javaslatokat az előterjesztő nem támogatja.
Az ajánlás 2/1. pontjában lévő javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását.
A 4. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 2. §-ában a törvény 3. § b) pontjának módosítását javasolja, melyben az adó vagy árkiegészítés alanyának meghatározását kívánja a törvényjavaslattól eltérően megállapítani. A bizottságok nem támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 182 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 5. pontjában lévő javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását.
A 7. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 5. § (1) bekezdése c) pontjának elhagyását javasolja. A módosítás lényege: a belföldi értékesítésnek minősülő eseteket kívánja szűkebben meghatározni. A bizottságok nem támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 39 igen szavazattal, 197 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
(17.50)
A 8. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 5. §-ában a törvény 6. § (2) bekezdésének módosítását javasolja. Lényege: a bekezdésből a "rendeltetésszerű" jelző maradjon el. A bizottságok nem támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 37 igen szavazattal, 198 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
A 15. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 8. § (2) bekezdésében a törvény 11. § (5) bekezdésének módosítását javasolja. A módosítás lényege: az adóalany az árban felszámított, illetve az általa megfizetett adót a számlán mindenképpen legyen köteles elkülönítve feltüntetni. A bizottságok nem támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 183 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
A 15/1. pontban lévő javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását.
A 16. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 9. §-ában a törvény 11/A § (4) bekezdésének elhagyását javasolja. A háztartási tüzelőolaj-eladóhely üzemeltetőjének adó-visszaigénylési jogával kapcsolatos előírást kívánja e módosításban elhagyni. A bizottságok nem támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 37 igen szavazattal, 198 ellenszavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 22. és 23. pontjaiban lévő javaslatok nem kapták meg a bizottságok szükséges támogatását.
A 20. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 1. számú mellékletének 2. pontjában a törvény 1. számú mellékletét kiegészítő 14/a pont elhagyását javasolja. A fűszerpaprika-őrleményt ne terhelje fogyasztási adó. A mezőgazdasági bizottság támogatja, a költségvetési és a gazdasági bizottság e módosító javaslatot nem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 62 igen szavazattal, 159 ellenszavazattal, 11 tartózkodással nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Kérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, melyről kellett volna, de az Országgyűlés nem szavazott. (Nincs jelentkező.) Jelzés nem érkezett.
Tisztelt Országgyűlés! Ezért bejelentem, hogy a zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.
Most soron következik a büntetőeljárásról szóló 1973. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az előterjesztést T/153. számon kapták kézhez képviselőtársaim. A bizottságok együttes ajánlását T/153/12. számon, kiegészítő ajánlását T/153/15. számon kapták kézhez.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir