DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Igen tisztelt Miniszter Asszony! A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló törvény szerint a Foglalkoztatási Alap segíti elő a tartósan munkanélküliek és a pályakezdő munkanélküliek munkába állítását, azzal a technikai megoldással, hogy kedvezményt ad azoknak a vállalkozóknak, akik a tartósan munkanélkülieket és a pályakezdő munkanélkülieket munkába állítják.
A Békesi-féle pénzelvonás azonban jelentősen megrövidítette a Foglalkoztatási Alapot. Hogy érzékelhetővé tegyem: '94-ben erre a célra 21 milliárd forint összes keret állt rendelkezésre, de ezt 3 milliárd forinttal megrövidítették, maradt tehát 18 milliárd. Ezt az érvágást végül is elsősorban a budapesti képzési program szenvedi el, '95-re nézve pedig tovább rövidítették az ekként már '94-ben 21-ről 18 milliárdra csökkent összeget, 9 milliárd forintra, tehát a töredékéből kell ellátni - még a '94-es induló 21 milliárd forinthoz képest is - a Foglalkoztatási Alapot, ami nyilvánvalóan lehetetlen.
Ennek következményeként előállt egy olyan helyzet, hogy most nincs pénze az alapnak: legjobb tudomásunk szerint az idei már rég elfogyott, tehát hiába megy a vállalkozó, hiába megy a tartósan munkanélküli vagy a pályakezdő munkanélküli a Foglalkoztatási Alaphoz, ott már nem tudnak részükre semmit sem biztosítani, ennek következtében igen jelentősen megemelkedik majd a munkanélküliek száma.
Kérdezem ezért az igen tisztelt miniszter asszonytól, hogy hol fedezi ön fel ebben a módszerben az önök által oly sokat hangoztatott szociális érzékenységet, és miért a szerencsétlen munkanélkülieken spórolnak ilyen módon, miért nem a saját házuk táján? Ezek lennének a kérdéseim, várom igen tisztelt miniszter asszony válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir