ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A kormány sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a diplomáciai kapcsolatokról Bécsben, az 1961. évi április 18. napján kelt szerződésben biztosított kiváltságoknak, mentességeknek és könnyítéseknek az Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet intézményeinek tisztségviselőire és alkalmazottaira, a résztvevő államok képviselőire és az EBEÉ missziók tagjaira való kiterjesztéséről szóló törvényjavaslatát, T/353. számon.
Az előterjesztést a hétvégi futárpostában kapták kézhez képviselőtársaim.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Két képviselő jelzi, hogy gépe nem működik.) Kérném a képviselő urak gépeit bekapcsolni.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 227 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalását elrendelte.
A kormány ugyancsak sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai kinnlévőségeinek rendezéséről, a járulékbeszedés, végrehajtás és ellenőrzés egységes rendszerének kialakításáról szóló országgyűlési határozati javaslatát T/359. számon. Az előterjesztést a hétvégi futárpostában kapták kézhez képviselőtársaim.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e az országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 218 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot sürgős tárgyalásba vette.
Tisztelt Országgyűlés! Selmeczi Gabriella és dr. Kövér László képviselőtársaink, Fidesz, sürgős tárgyalást kérve, önálló indítványt nyújtottak be a családi pótlékról szóló 1990. évi XXV. törvény módosítására, T/320. számon.
Az önálló indítványt - mint ahogy azt már a jegyző képviselőtársam bejelentette - a szociális bizottság az Országgyűlés tárgysorozatába vette.
Kérdezem az előterjesztőket, hogy kívánja-e valamelyikük a sürgősséget két percben indokolni. (Igen.)
Selmeczi Gabriella képviselőtársunknak adom meg a szót.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir