GYURICZA BÉLA

Full text search

GYURICZA BÉLA
GYURICZA BÉLA (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Köszönöm szépen a válaszát. Szeretném - tisztelt miniszter úr - emlékeztetni arra, hogy ennek a programnak a kidolgozásában, előkészítésében négy tárca és nyolc országos hatóságú szervezet vett részt - most már többszöri nekifutásra -, és ez a közel 15,5 milliárd forintnyi összeg, egészében erre a válságkezelő programra - mint ahogy a Heti Világgazdaság november 4-i számában ez ismertté vált -, lehetővé tette volna - vagy lehetővé tenné -, hogy az általam is említett két célkitűzés valamilyen formában megvalósuljon.
Másik gondolatként szeretném azt aláhúzni, hogy itt a fegyveres erők és a rendvédelmi szervek olyan működésének fenntartásáról van szó, amely ma már nélkülözhetetlen.
(16.50)
A harmadik megjegyzés, tisztelt miniszter úr, hogy itt van előttünk az 1995. évi költségvetés tárgyalása. Olyan dilemmában vagyunk - a honvédelmi bizottság meghallgatta az illetékeseket e tekintetben -, hogy előttünk van a költségvetés, lépni kellene, a fegyveres erők működőképességét minden körülmények között, illetve a lehetőségekhez igazodva biztosítani kellene, a többi, általam említett szervezettel együtt, de pillanatnyilag nincs tervezhető állapotban, hiszen nem került a kormány elé, tehát értelemszerűen nem került a költségvetésbe.
Így tehát az ön által itt most megfogalmazott és az általam feltett kérdés vonatkozásában azt tudom, tisztelt miniszter úr, mondani, hogy a választ így nem lehet elfogadni. S kérem tisztelt képviselőtársaimat is, hogy gondolkodjanak el az elfogadását illetően, hiszen ha ez nem kerül tervezésre, ez nem egyéves kiesést jelent, hanem újabb két-három éves olyan kiesést, amelynek anyagi kihatásai pillanatnyilag kiszámíthatatlanok, hiszen elveszítjük a szakgárdát, az pedig nyolc-tíz évet jelent a jövőt illetően. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir