NIKOLITS ISTVÁN

Full text search

NIKOLITS ISTVÁN
NIKOLITS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem tartalmi kérdésekben kívánom minősíteni Berregi képviselőtársunk felszólalását, azt az illetékesek - bizottsági tagok, munkacsoportbeli társaim - nyilván meg fogják majd tenni, bár lenne hozzáfűznivalóm.
(11.10)
Azonban egy nagyon lényeges kérdésre szeretném felhívni a figyelmet, és alapvetően nem a Házban ülők figyelmét, hanem azokét, akik megtisztelnek bennünket, és a televízión, a rádión keresztül figyelemmel kísérik munkánkat.
Nyilvánvalóan nagyon sokan nem tudják, hogy a parlamenti munka sajátosságaiból az is adódik időnként, hogy a plenáris ülések ideje alatt bizottsági ülések is vannak. A mai nap is ilyen, amikor nagyon sok bizottság ülésezik egy időben a plenárissal. Én belátom, hogy egy húsz fő körüli frakció sokkal kevesebb bizottsági tagot ad, mint egy 209 fővel rendelkező frakció, így valószínűleg a mi sorainkban jóval többen hiányoznak, és ez jóval nagyobb hiányosságot is jelent. Ez látható a képernyőn.
Éppen ezért a szocialista frakció javaslattal fog élni a házbizottságnál, és kérni fogja, hogy az ilyen napokon az ülést vezető elnök előre jelentse be, hány bizottság ülésezik egy időben a plenáris üléssel, hogy ez egyrészt képviselőtársainknak is követhető legyen, másrészt azoknak, akik munkánkat megtisztelik figyelmükkel, egyértelmű legyen a hiányzások oka. (Torgyán József a bizottsági ülések listáját nézi.) Négy bizottság ülésezik, Torgyán képviselőtársam - én már megszámoltam - ebben az időszakban, és nemsokára kezdődik további ülések indítása. Szeretném, ha erre figyelemmel lennének, amikor a hiányzásokat minősítik a szószékről. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir