DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN

Full text search

DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN
DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Rövid választ kívánok adni az itt elhangzottakra, azt hiszem, nagyon sok pontatlanság és félinformáció volt az elhangzottakban.
Ami a nagykövetségek bezárását illeti, erről azért nem adhatott számot a minisztérium, mert ez egy kormánydöntést igényel, de sor fog kerülni erre, ezt a külügyi bizottság előtt ismertettük, és ez valóban hozzá fog járulni a Külügyminisztérium takarékos gazdálkodásához. Ebből a keretből kell megoldanunk számos problémát, például új nagykövetség megnyitását, például azokat a fizetési előirányzatokat, amelyeket a köztisztviselői törvény tartalmaz.
Ami a NATO-hoz való közeledést és a NATO-had-gyakorlatok kérdését illeti, az első hadgyakorlaton való részvételt - itt a lengyelországiról van szó - még a korábbi vezetés utasította el, ez nem írható sem a jelenlegi külügyi, sem a honvédelmi vezetés számlájára. A másodikon való részvétel valóban nem volt katonai jellegű, de ezen vezetési szinten részt vett a Honvédelmi Minisztérium. Emögött tehát ténylegesen állt egy bizonyos takarékossági megfontolás, de nem állt semmiféle politikai megfontolás és tartózkodás.
Ami pedig a NATO békepartnerségi programra elkülönített pénzeket illeti, ez el van különítve a magyar költségvetésben mintegy 500 millió forinttal. Éppen azért nem a Honvédelmi Minisztérium költségvetési előirányzatainál szerepel, hiszen egy átfogó programról van szó és azt sem szeretnénk, hogyha ez közvetlenül beépülne a Honvédelmi Minisztérium költségvetési kiadásaiba. Nem is kizárólag csak honvédelmi kiadásokról lévén szó, ez a Miniszterelnöki Hivatal fejezetében található meg, tehát amit képviselőtársam hiányolt, az megvan, csak azt a fejezetet kellett volna megnézni, ahol ez található. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)
(18.10)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir