DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Elnézést, képviselőtársaim, azért voltam kénytelen kétperces viszonreagálásra lehetőséget kérni, mert Francz Rezső kollégánk szélsőségesnek nevezte azt az álláspontot, ahol én kifogásoltam, hogy küszöb nélkül ne lehessen eredményes közgyűlést tartani. (Közbeszólások balról: Nem! Hárman!)
Én úgy gondolom, azok a képviselőtársaim, akik mutatják nekem a hármas számot, tehát hogy én arra hivatkoztam, hogy adott esetben a szövetkezet elnöke a három titkárnőjével is meg tudja tartani a közgyűlést: sajnos, ez így igaz, mert ha egyszer nincs részvételi küszöb, akkor ennek megvan a jogi lehetősége. Épp ezzel kipoentírozva szerettem volna a részvételi küszöb iránti igényt olyan módon önök elé állítani, hogy ne lehessen részvételi küszöb nélkül közgyűlést tartani, mert ott jogszerűen lehet ilyen extrém esetben, adott esetben is közgyűlést megtartani.
Én azt szeretném, ha a demokrácia alappillére, a választások komolysága a részvételi küszöbben is megjelenne. Én arra kérem igen tisztelt képviselőtársaimat, hogy a demokrácia egyik vívmányát - a demokratikus választásokat - önök ne tekintsék szélsőségnek, hanem azt egy, az önök jogait is védő lehetőségnek fogják fel. Ebben az esetben nem fogjuk egymást értelmetlenül olyasmivel vádolni, amit azt hiszem, egyikünk sem szeretne: adott esetben erről a kérdésről szélsőségekben nyilatkozni. Köszönöm a türelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir