CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Röviden én is szeretnék reflektálni Szabó Zoltán képviselő úr egyik mondatára, amelyben név szerint érintette az én hozzászólásomat.
Ez körülbelül úgy hangzott, hogy én hozzászólásomban a termelés növelésében jelöltem meg az egyetlen kiutat, és figyelmeztetett arra, hogy az ötvenes években is hasonló szólamokat emlegettek. Ezt vissza kell utasítanom, mert ez a helyzet teljes félreértésén alapszik. Valóban így volt az ötvenes években, csakhogy akkor tervgazdaság volt, és akkor egy minőséggel, világpiaci elfogadással egyáltalán nem törődő termelésbővítést valóban szorgalmaztak az akkori hatalom birtokosai.
Azonban az elmúlt négy év alatt a koalíció igenis lerakta a piacgazdaság alapjait, talán még ezen túlmenően is tevékenykedett. Tehát most már a modern piacgazdaság felé való átmenet korszakában vagyunk, amikor a termelésbővítés egyáltalán nem összehasonlítható azzal a termelésbővítési irányzattal, ami az ötvenes években volt.
Mi azt valljuk, hogy az a fogyasztás-visszafogási irányzat, amely ebben a költségvetési javaslatban benne van, félő, hogy a termelés csökkentéséhez fog vezetni. Márpedig azt is valljuk, hogy az egyensúlyhiány megoldására, javítására az egyetlen kiút a piacgazdaság szerinti, tehát a hatékony termelés növelése. Ez hangzott el az én hozzászólásomban. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir