SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnöknő. Tisztelt Országgyűlés! A családi pótlékról szóló 1990. évi XXV. törvény hatályos rendelkezései szerint '93 óta a családi pótlék emeléséről, illetve az emelés differenciált mértékéről az Országgyűlés az állami költségvetésről szóló törvényben köteles dönteni.
'94-ben a családi pótlék emelésére nem került sor. A költségvetési törvényben egy úgynevezett egyszeri kiegészítés fedezetét sikerült megteremteni 6 milliárd forint összegben, ami a családi pótlék teljes összegére vetítve körülbelül 5,7 százalék, közel 6 százalék. Az elosztás módjáról egy kormányrendelet rendelkezett, amely szociális alapon juttatta ezeket a pénzeket a családoknak.
Ezzel szemben a '95. évi költségvetés tervezetében sem a családi pótlék összegének emelésére, sem pedig az egyszeri kiegészítésre nem találtam fedezetet. Joggal állítható tehát, hogy a családi pótlék évről évre elértéktelenedik. Ez a folyamat fokozatosan vezet a családi pótlék elsorvasztásához és ezzel egyidejűleg a gyermekes családok terheinek fokozásához.
Senki nem hiheti persze, hogy az egy gyermekre jutó családi pótlék összege valóban fedezi a gyermek nevelési költségét, azonban a családi pótlék összege meghatározó a családok költségvetésében. Az elmúlt évek intézkedései tükrében, a jövő évi tervezet ismeretében szükségessé válik, hogy a családi pótlék reálértékét valamilyen módon megőrizzük.
A Fidesz-frakció egy olyan módosító javaslatot adott be - önálló indítvány formájában -, ami a nyugdíjakhoz hasonló szisztémában emelné a családi pótlék összegét. Köszönöm szépen, letelt a két perc. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir