BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt időszakban is, és most is, a kormány és a parlament, az önkormányzatok jelentős erőfeszítéseket tettek az egészséges ivóvízellátás érdekében, több milliárd forint ráfordítással. A költségvetés tervezetében láthatjuk: 1995-ben mintegy 2 milliárd forintot állított be a költségvetést előkészítő a víz- és csatornadíjak támogatására, a korábbi évek 1,5 milliárdjával szemben. Örvendetes ez a növekedés.
Kérdésem mégis arra irányul, hogy a vízdíjaknak a megállapításánál - az önkormányzatok hatáskörébe tartozó vízdíj-megállapításon túlmenően - a miniszter úr, a minisztérium milyen határt szab az állami támogatás mértékének, hol húzza meg a vonalat, és milyen árat állapít meg a regionális vízművek esetében, amelyek tudvalevőleg az önkormányzatok nagy részénél befolyásolják a vízdíjnak a mértékét?
Szeretnék arra is választ kapni, hogy kaphat-e olyan önkormányzat ebből a támogatásból, vízdíj-kiegyenlítésből, amely nem éri el ezt az értéket - és akkor miért? Működik-e a szétosztásnál a tárcaközi bizottság, és mi várható ennek a döntésénél?
Tisztelt Államtitkár Úr! Azért teszem fel a kérdésemet, mert a parlamentben több alkalommal elhangzott már energiaár-emeléssel kapcsolatos konkrét kérdés, amelyre nem kaptunk választ.
(15.00)
Most a vízdíjjal kapcsolatban arra kérek választ, ami a miniszter úr, illetve a minisztérium hatáskörébe tartozik. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir