PÁL LÁSZLÓ

Full text search

PÁL LÁSZLÓ
PÁL LÁSZLÓ ipari és kereskedelmi miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Úr! Az igazi cél a mezőgazdasági és élelmiszeripari termelőink védelme és a külkereskedelmi mérlegben kialakult óriási hiány csökkentésére irányuló törekvés volt. Ezért a címben szereplő "előrehozott" jelző helyett inkább azt mondanám, hogy ez egy "halasztott" vagy "késleltetett" emelés volt, meg kellett volna hamarabb tenni.
Az EU és CEFTA vezetői részéről hangzottak el kritikák, folynak viták ebben az ügyben. Ettől függetlenül jogszerűnek ítélik meg a megtett lépést, hiszen megfelel a nemzetközi szerződésekben foglaltaknak - legfeljebb a szellemét vitatják. Ennek ellenére tudomásul veszik az eddig megtett lépéseket.
A '95 január 1-jével tervezett általános bevezetéssel kapcsolatban ma folynak technikai egyeztetések az EU-val. Ebben benne is volt az a válaszom, hogy szeretnénk '95 január 1-jével bevezetni Uruguay-forduló eredményeit teljes körben, azzal a megjegyzéssel, hogy tudomásom szerint holnapután tárgyalja az amerikai szenátus a kérdést, és attól függően, ott milyen döntés születik, lehet kiszámolni azt, hogy a partnerországokban mikortól kerül sor a bevezetésre.
Mi tehát pillanatnyilag úgy számolunk, a parlament elé terjesztjük a dokumentumokat a '95. január 1-jei bevezetés érdekében. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir