PÁL LÁSZLÓ

Full text search

PÁL LÁSZLÓ
PÁL LÁSZLÓ ipari és kereskedelmi miniszter: Köszönöm, elnök úr. Hogy mi a jogszerű, arra hadd mondjak egy megjegyzést. A globálkvóták megszüntetésére akkor kell hogy sor kerüljön, ha az uruguayi forduló eredményét a magyar parlament törvényerőre emelte. Itt a mértékekről ma nem vitatkozik senki, ez megfelel az ott rögzítetteknek.
A déligyümölcsök ügyében: igen, ezt már hallottuk a magyar parlamentben. Szeretném elmondani, hogy emellett élőállatokra, baromfihúsra, gabonára, zöldség- és gyümölcsfélékre és más élelmiszeripari készítményekre kiterjed a vámemelés. Itt egyértelmű védelemről van szó. A déligyümölcsök tekintetében kizárólag a nyugat-európai és a fejlett országokkal szemben érvényesül ez a vámemelés, ahol nincs ilyen termelés. Ha onnan származik az import, az emelt áron történik, tehát ezzel szemben a fejlődő országokból simán be tudjuk hozni.
Hogy nettó exportőrök vagyunk-e és milyen relációban? Sajnálatosan fel kell hívnom a képviselő úr figyelmét arra, hogy nagyon kis mértékben vagyunk ma már nettó exportőrök. Korában két és fél milliárd dollárt közelített a nettó exportunk, ma mindössze néhány száz millió. Ez tehát nem befolyásolja a döntést. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir