GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Miniszter Úr! A válasza kísértetiesen hasonlít azokra a dolgokra, amikből az ózdi válságövezet kialakult. Természetesen egy nyugati, dunántúli, nagyon jó adottságokkal rendelkező - hiszen autópálya mellett, a Duna mellett fekvő - országrésszel nem lehet összehasonlítani egy olyan, eléggé kitett, tehát sokkal rosszabb földrajzi helyzetben lévő térséget, mint amilyen az ózdi. Valóban, abban sem lehet összehasonlítani, hogy ott 20 ezer ember dolgozott, itt meg csak közel ezer ember.
"Nálunk a munka becsület és dicsőség dolga" - hirdeti viszont a nagy szocreál dombormű, az ötvenes években épült óriáson, az almásfüzitői timföldgyáron. Mindenképpen azt jelzi, hogy ezek a speciális munkások, akik csak ehhez a szakmához értenek - mint ahogy nyilatkozott is nagyon sok, több száz munkás - nem tudnak más helyen elhelyezkedni, mert ehhez értenek.
Azért nem tudom az ön válaszát elfogadni, mert a szakértelmet, azt a komplex, egységes vizsgálatot nem látom benne. Ön 700 milliót mondott. Miniszter Úr! Nemcsak a konkrét leállítás, hanem a munkanélküli-segély, a folyamatos fizetések, a hatalmas végkielégítéseknek a fizetése és azok az egyéb járulékos költségek... Mert most ugyan besegítenek önök az almásfüzitői önkormányzatnak, hogy a 2500 ember lakásának fűtését megoldják. Valóban nem fog fűtés nélkül maradni egyetlen lakás. Nem kételkedem.
De ha néznénk, hogy mégis melyik az olcsóbb megoldás?
Hogy szerkezetátalakítással tovább segíteni azt a szakmai privatizációs eljárást, amelyet Pásztor Gedeon beadott, azt segítették volna önök ... Kérdésem ... De most már nem tudok kérdést feltenni, mert interpellációs idő van.
Nem tudom elfogadni az ön válaszát. De továbbra is figyelemmel fogom kísérni, mivel tíz kilométerre lakom az almásfüzitői timföldgyártól. Nagyon jól tudom, hogy ebben önnek nincs igaza és az Állami Vagyonkezelő Részvénytársaságnak sem volt igaza.
Válaszát nem tudom elfogadni. (Gyér taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir