DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Úgy gondolom, hogy azok, akik az elmúlt időszakban Ózd helyzetével akár csak felületesen is foglalkoztak, egyet kell értsenek velem a Független Kisgazdapárt azon megállapításában, hogy addig, amíg Ózdról beszélnek, Ózd állandóan, most már szinte hétről hétre inkább ellehetetlenül, a munkanélküliek száma állandóan növekszik, hiszen múlt hét szerdán további 380 embernek szüntették meg a Pekó Művekben a munkaviszonyát, és ez további két kft-vel való munkakapcsolat miatt azt jelenti, hogy legalább félezerrel növekszik az ózdi munkanélküliek száma.
Engem nem nyugtat meg, hogy bizonyos homályos ígéretek történnek arra, hogy három hétre majd beindítanak egy hengerművet, és akkor ez majd mit fog segíteni és mit nem fog segíteni Ózd városán. Tény az, hogy az ózdi helyzet most már olyan kritikussá vált, hogy annak a megoldásával tovább nem lehet várni.
Ózddal kapcsolatban kiemelném, hogy a trianoni békediktátum önmagában ellehetetlenítette ezt a térséget. Tehát Ózd saját maga kitörni ebből az elképesztően nyomorúságos helyzetéből, amelyben most már van, egyszerűen képtelen.
Úgy gondolom, hogy a Co-Nexus Részvénytársaság ózdi működésével kapcsolatban megállapítható - és ezt nem Torgyán József, hanem Ózd polgármestere, Strómajer László mondja -, hogy rátelepedett a városra, szívja a város vérét, a Co-Nexus állandóan hízik, létrehozta családtagjaiból a Tigrest, nem azt mondom, hogy abban a konstellációban, ahogy a Co-Nexus vezetői állítják, hanem úgy, ahogy én eredetileg is mondtam. Úgy hiszem, ha Békesi miniszter úr venné a fáradságot és most is kérne mondjuk kétperces reagálási lehetőséget, akkor bizony úgy gondolom, hogy pontosan, összegszerűen felsorolhatná például, hogy a Co-Nexus és a Tigres összesen mennyi pénzt vett el Ózdtól, s akkor képviselőtársaim láthatják, hogy annak egy egészen pici töredékéből például azt az ötszáz munkást, akit a múlt héten elbocsátottak, az idők végezetéig lehetne alkalmazni. Már nem is beszélek a Co-Nexusra meg a Tigresre - tehát ezekre a felszámolásokra - fordított összegekről, no meg azokról a pénzekről, amiket elvesztegettek úgy, hogy több száz milliós tételeket eszmei 1000 forintra értékelve apportként vittek be idegen érdekekért. Ha ezeket az összegeket összeadnánk, akkor úgy gondolom, Ózdot virágzó várossá lehetne fejleszteni a tőle elvont összegekkel.
De ki kell jelentenem, a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselőcsoportja számára elfogadhatatlan, hogy az a Co-Nexus, amely ilyen módon ellehetetleníti Ózdot, még vegye magának a bátorságot, és a képviselői munkával szemben is arrogáns, pimasz hangot használjon az újságban, csupán azért, mert az országgyűlési képviselő a képviselői jogállásból fakadó kötelezettségének eleget tesz; és nem úgy, mint a Co-Nexus - amely csillagászati összegekért ad olyan tanácsokat, amelyek következtében végül is Ózd lassan eltűnik a térképről -, mi csak hazafiúi lelkesedésből beszélünk ezekről a kérdésekről, mégis meg lehet engedni, hogy gyaláznak minket.
Kérem igen tisztelt képviselőtársaimat, hogy Ózd ügyében közösen lépjen fel a hat parlamenti frakció Co-Nexussal, Tigressel, mindenkivel szemben, aki a város létét ellehetetleníti.
Köszönöm a türelmüket. Köszönöm elnök úr türelmét is a 20 másodpercért. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir