DR. HACK PÉTER

Full text search

DR. HACK PÉTER
DR. HACK PÉTER, az alkotmányügyi bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az alkotmányügyi bizottság a Házbizottság kérésére készítette ezt a törvényjavaslatot, a Házbizottságban hatpárti egyetértés volt ilyen tartalmú törvényjavaslat beterjesztéséről.
A javaslat összesen három paragrafust tartalmaz.
(17.30)
Az 1. § a szeptember 30-án kihirdetett új Házszabály azon rendelkezését, hogy az igazolatlanul távol levő képviselők tiszteletdíja csökkenthető, ezt az országgyűlési határozatban kimondott rendelkezést a törvény is legalizálja, tehát a törvényi alapjait ennek az intézkedésnek megteremti.
Az új Házszabály hozta létre a frakcióvezető-helyettesi intézményt. Ennek az intézménynek a jogi konzekvenciáit vonja le a 2. §; illetőleg az IPU nemzeti csoport vezetőjének, annak helyetteseinek jogi helyzetét rendezi a képviselői jogállásról szóló törvényben.
A 3. §-a ennek a rendelkezésnek, amit benyújtottunk, a '90-ben elfogadott parlamenti gyakorlattól eltérő intézményeket, tehát a korábban létező, de azóta megszüntetett bizottsági titkári intézményt, továbbá az úgynevezett különbizottságok intézményének neveit iktatja ki a törvényből.
Tekintettel a hatpárti egyetértésre, kérem a Ház tagjait is, hogy támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir