ELNÖK (dr. Salamon László)

Full text search

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Nem kívánja. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a Házszabály 125. §-a (1) bekezdése alapján a kivételes eljárásban történő tárgyalás elfogadásához a jelen levő országgyűlési képviselők négyötödének "igen" szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás. A jelzőtáblán megjelenik 152 igen, 8 nem, 4 tartózkodó szavazat.)
Képviselőtársaim! Még nem vagyunk határozatképesek. Kérem minden képviselőtársunkat, foglalja el helyét a szavazógombnál.
(17.10)
Megismételjük a határozathozatalt. Tehát négyötödös többséggel tudjuk elrendelni a kivételes eljárást.
Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 200 igen szavazattal, 10 ellenében, 5 tartózkodás mellett az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását elrendelte.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 125. §-a (3) bekezdése értelmében a törvényjavaslat vitájának lefolytatására kijelölöm a mezőgazdasági bizottságot.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a Házszabály 126. §-a (1) bekezdése alapján a kivételes eljárást elrendelő határozat meghozatalát követő 21 napon belül lehet a törvényjavaslathoz módosító javaslatot előterjeszteni.
A bizottsági vita lezárásáig a korábban benyújtott módosító javaslatokhoz kapcsolódóan lehet módosító javaslatokat előterjeszteni.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir