DR. AKAR LÁSZLÓ

Full text search

DR. AKAR LÁSZLÓ
DR. AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tulajdonképpen öt kérdést kaptam, mert hiszen van egy konkrét ügy és van öt általánosítható észrevétel, ezért a rendelkezésemre álló szűkös időben csak nagyon röviden tudok mind az ötre válaszolni.
A Baranya-Tolna Megyei Tégla- és Cserépipari Vállalat, ma már Baranya Tégla Kft. ténylegesen értékesítette a bonyhádi, dombóvári és villánykövesdi téglagyárát, ahol a 6 Sumér Kft bérlő volt. A szerződésnek megfelelően, jól tudja képviselő úr is, a bérlőnek elővásárlási joga volt, ezzel élni kívánt, ugyanakkor pénzügyileg nem tudta teljesíteni a vételár kifizetését, ezért a pályázatot eredménytelennek nyilvánították, majd új pályázatot írtak ki, ahol a bérlő már nem jelentkezett.
Szeretném megnyugtatni képviselő urat, hogy ebben az esetben a normális jogorvoslat lehetősége rendelkezésre állt az érintettek számára, hiszen itt nem egy pályázatot kell megítélni, hogy jó volt vagy nem volt jó, hanem egy elővásárlási jog ügyét kell eldönteni a független bíróságnak, hogy valóban lehetővé vált-e a felperes számára, hogy éljen vele, vagy nem. Tájékoztatni szeretném arról, hogy első fokon a megyei bíróság 40.003/94-es szám alatt a 6 Sumér Kft. keresetét teljes egészében elutasította. Az ítélet még nem jogerős, ez a Legfelsőbb Bíróság döntése alapján válik véglegessé. Úgy gondolom, hogy ez megnyugtatóan rendezi a konkrét ügyet.
Ami az általános részeket illeti, létrejött a közpénzek felhasználását és a privatizációt ellenőrző bizottság, amelynek hatáskörében van, hogy különböző kezdeményezéseket tegyen a visszaélések esetében. A jogsérelem esetén egyeztetésre, egyezségre van lehetőség a felek között. Ezt a ÁVÜ Rt. és az utódszervei is próbálják a továbbiakban elősegíteni. A felelősség, ha a tulajdonban összeolvadás esetén eltérés van, az a vagyonértékelői, a tanácsadói, vagy az ügyintézői... (Az elnök kikapcsolja az államtitkár mikrofonját.) Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir