DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ, a foglalkoztatási bizottság előadója: Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr, bár azt hittem, hogy a mezőgazdasági bizottság fog szólani előttem.
Bizottságunk megtárgyalta a beterjesztett határozati javaslatot, annak egészében vett értékelésére nem érezte magát hivatottnak. Tehát nem foglalkozott azzal, hogy a rendelkezésre álló források mire alkalmasak, mire elegendőek, van-e szándéka a kormánynak föltölteni ezeket az alapokat vagy nincs szándéka, van-e módja erre vagy nincs módja. Úgy éreztük, hogy ezen kérdések tisztázása nem tartozik a foglalkoztatási bizottság tárgykörébe.
Vita alakult ki azonban arról a bizottságban, hogy jelen körülmények között, amikor az alap üres, van-e értelme foglalkozni a fölmerült javaslattal. Mégis az lett végül is egyhangú véleménye a bizottságunknak, hogy a mi szempontunkból a foglalkoztatás kérdését tekintve nem lehet nemleges választ adni egy olyan javaslatra, hogy ha van mód sorban álló emberek között különbséget tenni, akkor a munkanélküliek javára legyen-e különbségtétel vagy ne legyen.
Bizottságunk egyértelmű álláspontja, hogy legyen, preferáljuk, részesítsük előnyben azokat a polgártársainkat, akik megfeleltek a kritériumoknak, ígérvénnyel rendelkeznek, és annyiban különböznek másoktól, akik szintén megfeleltek a kritériumnak és szintén ígérvénnyel rendelkeznek, hogy ráadásul munkanélküliek is. Mi ezzel a sorrendbe állítással egyetértünk; az viszont - még egyszer mondom - nem tartozik kompetenciánkba, hogy ez a sorban állás egy nyitott ajtónál, egy üres kassza előtt történik-é, avagy pedig azt a kasszát sikerül föltölteni.
Ennyiben tudom a bizottság végül is egységes döntését összefoglalni. És kérem a kormányt, gondolja meg, talál-e módot arra, hogy ha le is zárja ezt a fajta támogatást, legalább az ígérvénnyel rendelkezők kapják meg. Ez azonban már egy kicsit magánmegjegyzés volt, és félek, hogy az elnök úr megró, úgyhogy köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir