ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Megkérem képviselőtársaimat, foglalják el helyüket. Megkezdjük a délutáni ülésünket.
Tisztelt Országgyűlés! Ma délután először kerül sor az azonnali kérdések órájára. Az azonnali kérdések óráját az új Házszabály vezette be, és a rendelkezéseket a Házszabály 119. §-ában találhatjuk meg. Ennek alapján az ülésszak megnyitását megelőzően egy órával, a képviselőcsoport vezetője útján, a tárgy feltüntetésével kérhető, hogy a megjelölt képviselő kérdést tehessen fel. A kérdés elmondására és a válaszadásra egyaránt 2-2 perc áll rendelkezésre. A képviselőnek és a megkérdezettnek 1 perces viszonválaszra van joga. Az utolsó szó joga a megkérdezettet illeti meg.
Tisztelt Országgyűlés! Dr. Kutrucz Katalin képviselőtársunk - Magyar Demokrata Fórum - kérdést kíván feltenni a miniszterelnökhöz: "Ki akadályozza a törvényhozást?" címmel.
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a miniszterelnök a Házszabály 119. § (4) bekezdése alapján, halaszthatatlan közfeladata ellátása miatt, tájékoztatta az Országgyűlés elnökét, hogy válaszadásra maga helyett feljogosította dr. Vastagh Pál igazságügy-minisztert.
Megkérdezem dr. Kutrucz Katalin képviselőt, elfogadja-e a válaszadó személyét, vagy a miniszterelnök úrtól személyesen kéri a választ. Ez utóbbi esetben a miniszterelnök legkésőbb a harmadik soron következő azonnali kérdések órájában kell hogy válaszoljon képviselő asszony kérdésére. Várom válaszát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir