LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Csak azért kértem két percet, mert itt Bauer képviselőtársam nagyon szépen azt mondta, hogy ők, törvénytisztelő SZDSZ, amikor úgy döntött a parlament, hogy az expót meg kell csinálni, bár ők nem értettek egyet, de mindent elkövettek az expó sikere érdekében, támogatták, és azt hiszem, segítették az expót, hogy minél jobban s minél szebben megvalósulhasson, bár hallottam ellenkező véleményeket is.
(11.30)
Ezt azért kívánom most megjegyezni, mert ez nagyon tisztességes dolog, és ez elvárható volna a kormánytól is. Mert a kormány a parlamenti döntéseket szépen valósítsa meg!
Ma még eme EXPO '96 Budapest ügyben az általános vita vége fele közeledünk, de már ezelőtt jó három hónappal a kormány kijelentette, nem úgy, mint ahogy az előbb az SZDSZ-es képviselő, Tardos Márton mondta, hogy megvizsgálja - nem vizsgál semmit, azt mondta, expó pedig nem lesz. Ez így hangzott el. Nem kell csúsztatni, ez az igazság.
Kérem a kormányt, hogy a Bauer kormánypárti képviselő javaslata szerint addig - a parlament döntésének érdekében - végezze a munkáját az expó ügyében. S ha majd ez a parlament, remélem, nem, de megszavazza, hogy ne legyen expó, akkor kellett volna először nyilatkozni ez ügyben, s nem három hónappal ezelőtt elvadítani a belföldi és a külföldi vállalkozókat, és az expót tönkretenni.
Köszönöm, ezt kívántam mondani. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir