HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök úr. Köszönöm képviselőtársam a bizalmat, amit kifejezett a kormány iránt. Ez elég ritkán hangzik el ellenzéki padsorokból, és ez azért is jól esik, hiszen mindannyian emberek vagyunk. Teljes joggal veti fel ezt a kérdést, és azt szeretném aláhúzni, ez a kormány nem keres és nem gyárt ügyeket, visszaélési ügyeket sem. Vizsgálatokat viszont indítottunk, és a jövőben is indítani fogunk, ha alapos gyanú merül fel, illetve dokumentumokat, méghozzá hiteles dokumentumokat kapunk.
El kell mondanom, hogy ennek az elvnek, ennek a követelménynek megfelelően folyik vizsgálat az ÁV Rt-ben, az ÁVÜ-nél, a Kárpótlási Hivatalban és más intézményeknél. Azt is le szeretném szögezni, hogy csak abban az esetben fogunk bármiféle döntést hozni vagy kezdeményezést tenni, ha száz százalékig bebizonyosodik a jogszabály-ellenesség, a hűtlen kezelés és minden egyéb. Ez az, amit szeretnék leszögezni. Hozzáteszem, hogy vannak már jónéhány számban olyan papírok, amelyek hanyag kezelésre utalnak, de ezeknek a hitelességét meg kell vizsgálni.
A másik, amit nagyon fontosnak tartok, és amit a választási kampányban is aláhúztunk, hogy sajnos a döntések nagy többsége nem jogszabály-ellenes, hanem erkölcsellenes, erkölcstelen volt. Márpedig, ha jól tudom, ebben az országban erkölcsbíróság nem létezik.
Végül még valami: ami például az ÁV Rt. igazgatótanácsával kapcsolatos leváltásokat illeti, azt nyugodtan lehet nevezni, minősíteni szakmai felelősségre vonásnak. Tehát amit eddig lehetett tenni, megtettük, és október 31-ig az eddig folytatott vizsgálatok jelentős része a kormány elé kerül, majd erről tájékoztatjuk a parlamentet. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir