DR. TROMBITÁS ZOLTÁN

Full text search

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN
DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az interpelláció a következő tényekből indult ki:
Carlos és terrorista csoportjának számos tagja többször is beutazott Magyarországra, és huzamosabb ideig itt is tartózkodott. Mindezt a titkosszolgálat és a politikai vezetés tudtával tette, és tény az is, hogy a titkosszolgálat vezetői találkoztak Carlosékkal.
Nemcsak hogy itt voltak, hanem fegyverraktárat is tartottak fenn Magyarországon. Mivel kiderült, hogy a szolgálat szoros megfigyelésben tartotta - így megfigyelte, filmezte, lehallgatta stb. -, ezért a titkosszolgálatnak számos információ jutott birtokába a Carlos-csoport tevékenységéről és vélhető jövőbeli tevékenységéről is. A Carlos-csoport részben bázisul is használta Magyarország területét. Éppen ezért ezeket a tényeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.
Elismerem, hogy az üggyel kapcsolatban a tények, egyes tények nyilvánosságra kerülése nem szolgálja a Magyar Köztársaság érdekét. Azonban olyan dolgok kerültek nyilvánosságra, amelyeket ma már nemcsak külföldi titkosszolgálatok tudnak, hanem amelyekről külföldi újságokban cikkeztek, és cikkeznek is Magyarország szerepéről a Carlos-csoporttal és magyarországi tartózkodásukkal kapcsolatban.
Azt gondolom, az üggyel kapcsolatban Magyarország érdeke a már felmerült tényekre való tekintettel a teljes igazság kiderítése. Az interpelláció célja nem az volt, hogy a jelenlegi kormány vagy a jelenlegi miniszter felelősségét kutassa, ez nem is lehetett célja az interpellációnak. Az viszont célja volt, hogy az igazságot teljes körűen kiderítsük. Ez a cél sajnos nem sikerült - ezért a választ nem tudom elfogadni. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir