DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS

Full text search

DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS
DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mint már elnök úr is jelezte, a Budai Központi Kerületi Bíróság megkeresése alapján kérték az Országgyűlés állásfoglalását rágalmazás vétségének alapos gyanúja miatt Zwack Péter ország-gyűlési képviselőtársunk mentelmi joga felfüggesztése tárgyában. A magánindítványt tevő Oláh Imre győri lakos három esetet sorolt fel, mely szerint a képviselő úr elkövette volna a fenti tényállást.
A mentelmi bizottság az ügyet október 19-én tárgyalta, és meghallgatta Zwack Péter képviselőtársunkat. A képviselő úr előadta, hogy itt egy párton belüli vitáról volt szó, Oláh urat nem kívánta személyiségi jogaiban sérteni és nyilatkozatai - az ő véleménye szerint - nem rágalmazó jellegűek. A képviselő úr kérte a mentelmi bizottságot, hogy a mentelmi jogát ne függessze fel.
Meg kívánom jegyezni, hogy az országgyűlési képviselő magánvéleménye akár az, hogy kéri a kiadatását, akár az, hogy nem, ez nem tartozik a mentelmi bizottság mérlegelési körébe. Tehát a mentelmi bizottság döntésekor természetesen nem ezen indokok alapján tette meg javaslatát, hanem mert arra a következtetésre jutott, hogy ez a feljelentés az Országgyűlés munkáját zavaró, zaklató jellegű, és az ebben foglalt nyilatkozatok nem olyan súlyúak, amelyek indokolnák a mentelmi jog felfüggesztését.
Ennek értelmében a mentelmi bizottság az Országgyűlés felé azzal a határozati javaslattal él, hogy tartsa fenn Zwack Péter képviselőtársunk mentelmi jogát. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir