DR. TAKÁCS PÉTER

Full text search

DR. TAKÁCS PÉTER
DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igen tisztelt Miniszter Úr! Magának az intézkedésnek a gyorsasága természetesen dicsérendő, és az, hogy ma már remélhetőleg nincs olyan paprika forgalomban, amelyik ólommal mérgezett lenne, ez elismerésre méltó és itt a minisztérium munkáját dicsérő szóval kell illetnünk.
Azt azonban nem tartanám kis gondnak vagy kis bajnak, hogy csak 46 embert ápolnak kórházban. Amikor bizonyos állami mulasztások fordulnak elő, mert késlekedve vagy nem időben lép az állam, akkor az állampolgárait ért sérelmet illik kárpótolni. Természetesen nem tartom kevésnek a 46 kórházi ápoltat és az 59 megbetegedettet, még akkor sem, hogyha miniszter úrnak igaza lehet és nem haltak meg tömegesen magyar állampolgárok a paprikamérgezés miatt. A sajtó és a paprikabizottság azonban hírt adott halálos esetekről.
Azt a korrigálást pedig, ami a külkereskedelemben a termelők által elszenvedett károkban jelentkezik, mindenképpen a mulasztó kormánynak kellene megtennie, nem az állampolgárokra visszahárítani ezeket a feladatokat és ezeket a kárpótlásokat. Én elhiszem, hogy valamennyiünknek viselnünk kell a károkat, de néhány felelőtlen ember ilyetén akcióját talán a kormánynak is szigorúbban kellene kezelni. Ezért nem tudom miniszter úr válaszát elfogadni. (Zaj a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir