DR. SZABÓ IVÁN

Full text search

DR. SZABÓ IVÁN
DR. SZABÓ IVÁN (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tényleg nem a számháborút kívánom folytatni, mert így a képviselők előtt nyilván elszálló számok vannak.
Azt hiszem, Kis Zoltán félreértett valamit. Én nem azt mondtam - sőt azt hiszem, visszaolvasható, hogy igen hangsúlyosan mondtam -, nem arról van szó, hogy a mezőgazdaság jó állapotban van, de arról igenis szó van, hogy a '80-as évek végéhez képest, az átalakulást és az egyéb kellemetlen külpiaci és meteorológiai körülményeket is figyelembe véve, átjutott egy fordulati időszakon, és a mezőgazdaságban zajló folyamatok az elmúlt két esztendőben pozitívra változtak. (Zaj a bal oldalon.) Persze, hogy ezzel nem vagyunk megelégedve, de itt nem lehet azt mondani, hogy az előző kormány mindent tönkretett. Mindössze arról van szó, hogy a szocializmus összeomlott, és ennek a romjain kellett ebből valamit csinálni. Ez a folyamat elindult, gondolom, ez még 2000 után is folytatódni fog; én a tendencia megfordulására kívántam felhívni a figyelmet.
A másik ügyben, az egészségügyben pedig nagyon tanácstalan vagyok. Elnézést kérek, lehet, hogy Szekeres Imrét megint a világos zakóm irritálta, ezért szólt hozzám,...(Derültség.)...de azért itt van a Kék Szalag Alapítványnak "A jóléti rendszer átalakulása Magyarországon" '94-es kiadása, amelyben a magyar Közgazdaságtudományi Egyetem, a Közgazdaságtudományi Intézet, az MTA Világgazdasági Kutató, továbbá három nemzetközi kutató szervezet vett részt; magyar részről pedig olyan nevek, mint Surányi György, Tardos Márton, Urbán László, Vissy Ferenc, hogy másokat ne említsek.
Én szívesen odaadom, nézze meg az egészségügyi sorokat: tökéletesen azok a sorok vannak benne, én is innen vettem - homlokegyenest ellenkező az adat, mint amit most itt Szekeres Imrétől hallottunk. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir