DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnöknő! Azért voltam kénytelen szólásra jelentkezni, mert Varga Lajos képviselőtársunk egyrészt olyan számszerűségi adatokat tárt a Ház elé, amelyek kifejezetten valótlanok - tehát legyen szabad az ország nyilvánossága előtt kijelentenem, hogy valótlan adatokat közölt Varga Lajos képviselőtársunk -, másrészt pedig ő fejezte ki csodálkozását azon, hogy itt egy vita folyik.
Igen tisztelt képviselőtársam, talán nem kellett volna a hatpárti konszenzust felrúgni és akkor most nem kellene csodálkoznia, akkor maradna az a törvénycsomag, amelyet hatpárti konszenzussal korábban elfogadtunk. De önök felrúgnak egy hatpárti konszenzust, a saját kényüknek-kedvüknek megfelelő törvénycsomagot összeállítják és utána csodálkoznak azon, hogy mi azt mondjuk, hogy ez nem korrekt eljárás és csodálkoznak azon, hogyha egyszer egy olyan előterjesztéssel élnek, hogy két hónappal a választások előtt gyökeresen megváltoztatják az egész választási rendszert, mi azt mondjuk, hogy ez egy európai jogállamban nemhogy szokatlan, hanem megengedhetetlen. Továbbá csodálkoznak azon, hogy már előre jelzik, hogy majd a választások után - függően attól, hogy milyen eredményt tudnak elérni - a saját kényükre-kedvükre igazítják tovább az önkormányzati törvénycsomagot.
Én pedig emlékeztetném önöket, nemcsak a '90-es parlamenti felszólalásaikra, hanem mondjuk az országgyűlési képviselői választások előtt azokra a rádióvitákra, ahol már előretekintettek az önkormányzati választásokra. Ott egészen más álláspontot fejtett ki az SZDSZ és az MSZP rádióvitában részt vevő képviselője is, mint amit most előadtak. Tehát jó lenne következetesnek lenni és akkor kevesebbet kellene csodálkoznia igen tisztelt képviselőtársamnak. Köszönöm a türelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir