VARGA LAJOS

Full text search

VARGA LAJOS
VARGA LAJOS (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A napok óta tartó vitát, az ellenzéki oldalról elhangzott érveket hallgatva a viccbéli nyuszi esete jutott eszembe, akit a farkaskölykök hol azért vertek meg, mert volt kalapja, hol pedig azért, mert nem. Itt most tulajdonképpen egy olyan vita folyik, amelyben az ellenzék mindenáron be akarja bizonyítani, hogy mi egy antidemokratikus törekvésnek vagyunk a részesei, kezdeményezői. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogyha egy másik előterjesztést tettünk volna - mondjuk azt, ami itt többször elhangzott az önök padsoraiból, hogy halasszuk el a választásokat, mondjuk jövőre és nyugodtan beszéljük meg a módosításokat -, akkor önök ugyanígy alkotmánysértéssel vádoltak volna bennünket,...(Zaj, közbeszólások az ellenzék soraiból: Ki kell próbálni!)...ha másért nem, azért, amiért már ebben a Házban az alkotmánysértés fogalomköre elhangzott, azon az alapon, hogy Magyarország demokratikus jogállam.
Ugyanakkor azt hiszem, talán érveket is lehetne az érvekkel szemben felhozni és Salamon képviselőtársamnak szeretném a figyelmébe ajánlani, hogy mindaz, amit az országgyűlési képviselő-választással kapcsolatban elmondott, az igaz. Ugyanakkor a helyhatósági választásokon mind az első fordulóban, mind a második fordulóban a részvétel általában 10 százalék körüli volt, sőt a második fordulóban egyértelműen 10 százalék alatti; ezt egyébként konkrét példákkal, az én körzetemből is tudom mondani... (Zaj az ellenzék soraiban. - Dr. Szabó Iván: Mennyi?)...az időközi választások alapján is.
Tehát akkor, amikor azt mondtuk, hogy olcsóbbá kellene tenni ezt a választást - hiszen az emberek a második fordulóban nem használják ki a lehetőségeiket, amelyeknek egyébként a demokráciában valóban meg kellene lenniük -, ez volt az indok, és kérem képviselőtársaimat, hogy ezt vegyék figyelembe a szavazásnál. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir