DR. VARGA ISTVÁN

Full text search

DR. VARGA ISTVÁN
DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Nagyon sajnálom, hogy az iskolatárssal kapcsolatos példát említette, én ezt nem tartom annyira nevetségesnek, ahogy a Ház egy része, és az iskolatárssal kapcsolatosan elnézést, csak a "régi elvtárs" párhuzam jutott eszembe. (Zaj a jobb oldalon.)
Ami egyébként a miniszter úr válaszát illeti, azt hiszem, párhuzamos vonalak nem találkoztak jónéhány dologban, de természetesen a miniszter úr néhány felvetésével egyetértek. Válaszul engedjék meg, hogy a Világgazdaság 1994. szeptember 3-i számából idézzek szó szerint két bekezdést, hogy van-e, lehet-e összefonódás a politika és a gazdaság között. Ennek első bekezdése: "Rendkívüli közgyűlést tartott a Fotex Rt. Békesi László és Bartha Ferenc lemondott igazgatósági és felügyelő bizottsági tagságáról, helyükre Hetényi Istvánt és Vértes Andort, valamint Medgyessy Pétert választották."
Világgazdaság 5. oldal: "A vezetés megerősítette azt a részvénypiacon elterjedt hírt, miszerint a Fotex a korábbinál jóval nagyobb nyereséget ért el ebben a félévben, mivel a tavaszi nemzetközi részvénykibocsátásból származó pénzösszeget a 8 százalékos forintleértékelés után váltották ki, és azóta rövid lejáratú állampapírokban tartják." Az így keletkezett árfolyamnyereség és kamatjövedelem érezhetően megváltoztatta a korábbi negatív mérleget, tudomásom szerint - lehet, hogy rossz az információm - 5 milliárd ez a nyereség. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir