ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Az elsőt visszavonta, így egy indítványa maradt, hogy öt másodpercre csökkentsük a szavazás idejét. (Zaj, közbeszólások az SZDSZ soraiból: Ne!) Ez sokkal nagyobb figyelmet igényel, de a magam részéről kénytelen vagyok feltenni az Országgyűlésnek a kérdést, mivel ügyrendi jellegű javaslatról volt szó. Kérem, szavazzanak, támogatják-e Katona Béla javaslatát, melyben öt másodpercre kívánja csökkenteni a szavazás idejét. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 101 igen szavazattal... (Derültség, zaj.).., 115 nem szavazattal, 23 tartózkodással nem fogadta el Katona képviselő úr javaslatát, ezért az eddigieknek megfelelő rendben folytatjuk a szavazást. (Általános zaj. - Gellért Kis Gábor: Viszont egy kicsi idő elment ezzel is! - Derültség.)
Kérem képviselőtársaimat, újra figyeljenek! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a törvényjavaslat eredeti 7. §-ában a törvény 12. § (1) bekezdését? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az eredeti javaslatot 233 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással elfogadta.
A 18. pont és a második... - egy pillanat türelmet kérek... (Az elnök a főtitkárral tanácskozik.) Az iménti szavazás az eredeti javaslatról fölösleges volt - itt feltehetőleg az ügyrendi javaslat megzavarta a szavazás menetét. (Derültség, általános zaj. - Többen ujjukkal tréfásan megfenyegetik Katona Bélát.) Tehát a lényeg az, hogy szükségtelen volt. A jegyzőkönyv számára kérem rögzíteni, hogy az eredeti javaslatról történő iménti szavazás szükségtelen volt.
A 18. pont és a második kiegészítő jelentés 4. pontja alternatív megoldást kínál a 9. § (1) bekezdésében a törvény 14. § (2) bekezdésének módosítására. Selmeczi Gabriella és Deutsch Tamás, valamint Tóth Tihamér a választási szervek tagjainak összeférhetetlenségére vonatkozó szabályokat kívánják eltérően pontosítani.
Először Selmeczi Gabriella és Deutsch Tamás javaslatát teszem fel szavazásra a jelentés 18. pontja szerint. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. Miniszter úr, egyetért-e a javaslattal?

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir