ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm jelen lévő képviselőtársaimat és mindenkit, aki akár a rádió, akár a televízió előtt figyelemmel kíséri munkánkat.
Őszi ülésszakunk második ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Boros László és dr. Trombitás Zoltán jegyző képviselőtársaim lesznek segítségemre.
Tisztelt Országgyűlés! A mai ülésünkről való távolmaradását nyolc képviselő előre bejelentette. Kérem képviselőtársaim jelzését abban az esetben, ha a bejelentés ellenére mégis el tudtak jönni az ülésre. Ilyen jelentkezés nincs.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a képviselők száma jelenleg 386, így a határozatképességhez 194 képviselő jelenléte szükséges.
Most a jelenlévők létszámának megállapítása következik. Kérem, nyomják meg az "igen" gombot. (Megtörténik. - A jelenlévők száma 196.)
Megállapítom, hogy az ülésteremben 196 képviselő tartózkodik, ülésünk így határozatképes.
Tisztelt Országgyűlés! Ismertetem mai ülésnapunk várható programját:
Először a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslat és a hozzá kapcsolódó alkotmány-módosítás önkormányzati választásokkal összefüggő része együttes általános vitájának folytatására kerül sor a vezérszónoki felszólalásokban.
Ezt követően a helyi önkormányzatokról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat és a kapcsolódó alkotmány-módosítás helyi önkormányzatokkal összefüggő részének együttes általános vitája, ugyancsak a vezérszónoki felszólalásokban.
Az ebédszünetet követően, 14 órától az interpellációk és kérdések elmondása következik.
Ezután kerül sor a pártok központi költségvetési támogatásának átrendezését célzó költségvetési törvénymódosítást kezdeményező előterjesztés vitájára és határozathozatalára.
Majd a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról rendelkező törvényjavaslat általános vitáját kezdjük meg.
Ezt követi a helyi és kisebbségi önkormányzati képviselő-választások 1994. évi lebonyolításának költségeiről szóló országgyűlési határozati javaslat vitája.
Végül a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat és a kapcsolódó alkotmány-módosítás együttes általános vitájának folytatásával fejezzük be mai ülésünk munkáját.
Tisztelt Országgyűlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezleten elhangzottak alapján a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési bizottságnak és a gazdasági bizottságnak.
A helyi önkormányzatok címzett és céltámogatási rendszeréről szóló, módosított 1992. évi LXXXIX. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az önkormányzati bizottságnak és a költségvetési bizottságnak.
A vizsgálóbizottság felállításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi bizottságnak és az önkormányzati bizottságnak.
A privatizációs bizottság felállításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi bizottságnak és a gazdasági bizottságnak.
Az egyes közalkalmazotti és köztisztviselői végkielégítésekkel kapcsolatos országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a foglalkoztatási bizottságnak és az alkotmányügyi bizottságnak.
A munkanélküliség enyhítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a mezőgazdasági bizottságnak és a foglalkoztatási bizottságnak.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir