ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása.
A Házszabály 47. § (4) bekezdése alapján két javaslat is érkezett, amely eltérést tartalmaz a házbizottság hétvégi futárpostával kiküldött ajánlásához képest.
A Házszabály 47. § (6) bekezdése alapján a napirendi javaslat megváltoztatására tett javaslatokról az Országgyűlés vita nélkül határoz.
Először: a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportjának 15 képviselője kezdeményezte, hogy a napirendi javaslatot változtassuk meg. Ennek megfelelően elsőnek erről a javaslatról kell határoznunk, amely azt tartalmazza, hogy a házbizottság ajánlásához képest az állam tulajdonában lévő vállalkozói vagyon értékesítéséről szóló törvényjavaslat ne képezze ma kezdődő ülésünk napirendjének részét.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a 15 képviselőtársunk által tett javaslatot. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy a látható többség nem támogatja a javaslatot. Tehát a 15 képviselőtársunk javaslatát az Országgyűlés nem fogadta el.
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a kormány is javaslatot terjesztett elő - eltérően az eredeti kezdeményezésétől -, amely szerint az illetékekről szóló törvény módosítását kezdeményező előterjesztés ne képezze részét mai ülésünk napirendjének.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a kormány által előterjesztett korrekcióval. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir