KELETI GYÖRGY

Full text search

KELETI GYÖRGY
KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! A hatpárti tárgyalásokon - legalábbis az utolsókon - a Kisgazdapárt nem vett részt képviselővel, szeretném önt emlékeztetni erre, csupán szakértővel. Azt gondolom, ez jelezte már a részvételi szándékát a későbbiekben is.
Annak megfogalmazására, amit képviselőtársam itt megfogalmazott, kiváló lehetőség lett volna a hatpárti tárgyalás, amelyen, mint mondottam, csak szakértővel vettek részt, illetve ki is vonultak arról.
Másrészt azt gondolom, egy sor olyan állítás van az ön által elmondottakban, amelyek a csúsztatás kategóriájába tartoznak. Tudniillik a 36 százalékos létszámcsökkentés nem jelenti azt, hogy holnaptól a hadsereg létszáma csökken, hanem egy közel négyéves időszak alatt kerül erre sor. Az idő alatt, amíg szeretnénk a hadsereg haditechnikai korszerűsítését is megkezdeni, vagyis megteremteni azokat az alapokat, hogy a hadsereg létszáma ily módon, bár csökkenni fog, de a hadsereg harcra foghatósága, harcértéke nem.
Szeretném azt is kérni képviselő úrtól, hogy lehetőleg ne fogalmazzon meg olyanokat, hogy a tábornoki kar jelentős létszámnöveléséről van szó, vagy szíveskedjen tájékozódni. A lapokban már megjelent: a jövő év során mintegy 29 tábornok fogja elérni a nyugdíjkorhatárt, vagyis nem a tábornoki kar létszámnöveléséről, hanem -csökkentéséről van szó, evvel is lehetőséget adva arra, hogy a fiatalabb, képzett tisztek magasabb beosztásba kerüljenek. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir