BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A magyar családok életében a télre való felkészülés a tengernyi gond közepette mindig nehéz feladatot jelentett. A Fidesz-Magyar Polgári Párt mindig érzékenyen reagált az egyes településeken egyre gyakrabban tapasztalható jelenségekre, amikor is családok ezrei maradnak bizonytalanságban, kerülnek bizonytalan helyzetbe és nélkülözik az otthon melegét.
Az elmúlt napokban Orbán Viktor képviselőtársam tett fel kérdést Székesfehérvár távhőszolgáltatásával kapcsolatban. Suchman miniszter úr megnyugtató választ adott - reméljük, intézkedése sikeres lesz.
Most Hatvan városából kaptunk riasztó híreket. A tulajdonosi szerep most más, hiszen nem többségi tulajdonú állami vállalatról van szó, hanem egy magántársaságról, amely eddig is sok kockázatot vállalt a közszolgáltatás biztosítása érdekében. Most elfogyott a türelme, hiszen az állampolgárok egy része nem fizet; valószínűleg nem tud fizetni, hiszen a reálbérek csökkentése és az energiaárak emelése - ami kiemelt kormányprogram - családok ezreit hozza lehetetlen helyzetbe. Azok is szenvednek e kollektív döntéstől - mármint a fűtés kikapcsolásától -, akik tisztességes közműdíj-fizetők. Azt is tudjuk, hogy nem jobb a helyzet a víz-, a gáz-, a villamosenergia-szolgáltatás területén sem.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az ön tárcája felelős jelenleg a távhőszolgáltatás ármegállapításáért; ön felel az energiaracionalizálási program végrehajtásáért; és valamikor az ön elődje felelt a telepszerű többszintes lakások átgondolt, energiatakarékos energia-háztartásának kialakításáért.
Milyen intézkedéseket tervez, hogy családok ezrei ne jussanak lehetetlen helyzetbe? Milyen intézkedéseket tervez, hogy a vállalkozók kedvező feltétellel hitelhez jussanak szolgáltatásuk korszerűsítéséhez? Vagy e területen is eluralkodik az az elv, hogy mindenki gondoskodjon saját magáról, hogy mindenki fűtsön, ahogy tud?
Tisztelt Államtitkár Úr! Milyen intézkedéseket terveznek, hogy családok ezrei ne lehetetlenüljenek el azokon a területeken, ahol az egyéni energiatakarékosságra is sort kell hogy kerítsünk? Milyen intézkedéseket várhatunk, államtitkár úr? (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir