DR. GYURICZA BÉLA

Full text search

DR. GYURICZA BÉLA
DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Napjainkban a fegyveres erők és a rendvédelmi szervek állományában közel 120 ezer hivatásos személy teljesít szolgálatot. Ők és családtagjaik azok, akiknek áldozatkészségét kifejezi szolgálati filozófiájuk: szolgálnak és védenek. Ők azok, akik - az öt tárcához tartozva - szolgálják hazájukat, védik az állampolgárt, védik az ország légterét, államhatárát, a nemzet, a társadalom, az állampolgárok vagyonát. Ők azok, akik a rendszerváltást követően továbbra is maradtak másodrendű állampolgárok; akiknek kötelességük van, de joguk mindig annyi, amennyit a mindenkori hatalom az adott jogszabályok értelmezése alapján megítél számukra.
A köztisztviselői, közalkalmazotti törvény elfogadását követően még mindig nem került a parlament elé a fegyveres erők és rendvédelmi szervek tagjainak jogállásáról szóló törvény. A kormányprogramban, majd azt követően ön több alkalommal ígéretet tett a hivatásos állomány helyzetének javítására, egzisztenciális biztonságuk megteremtésére - az eltelt közel másfél év azonban bizonyos értelemben mást mutat. A hazánkat körbevevő régióban negyedik éve háború folyik. Változatlanul folyik a hivatásos állomány kiáramlása. Mindezek alapján tisztelettel kérdezem:
Miniszterelnök úr, mikor lesz a fegyveres erők és rendvédelmi szervek tagjainak jogállásáról szóló törvény a parlament elé terjesztve, és mikor érik meg ők is, hogy nem másodrendű állampolgárai, hanem egyenruhás polgárai lehetnek a társadalomnak?
Várom válaszát tisztelettel. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir