HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon fontos kérdést vetett fel.
Hangsúlyozni szeretném, hogy ennek a kormánynak a legelső feladatai közé tartozott az, hogy hozzákezdjen a fegyveres erők és rendvédelmi szervek jogviszonyáról szóló törvénytervezet előkészítéséhez. Ez 1994 augusztusában megtörtént. Az összeállt koncepcióról, a törvénytervezet alapvető kérdéseiről a Honvédelmi, valamint a Belügyminisztérium tárgyalásokat, megbeszélést folytatott az Országgyűlés honvédelmi bizottságával. Ezt követően kezdődött meg a részletes kimunkálás.
Ön is tudja, képviselő úr - többi képviselőtársam talán nem -, hogy óriási terjedelmű törvénytervezetről van szó. Körülbelül a négyszerese ez a törvénytervezet annak, mint egyébként a köztisztviselők jogállásáról szóló tervezet, hiszen olyan alapvető kérdéseket érint, mint az előmenetel, bérezés, társadalombiztosítás és egyéb ügyek.
Több - sok - egyeztetésre került sor szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel, így a szakszervezetekkel is. Legutóbb a kormány már két ülésén vitatta meg első, majd második olvasatban a tervezetet, és úgy döntött, hogy még további egyeztetésre van szükség, de ezeket az egyeztetéseket e hónapban - tehát '95 októberében - be kell fejezni. Terveink szerint a hadkötelesek jogállásáról, a katonai tanintézeti oktatók, hallgatók jogállásáról szóló törvénytervezetet ezzel együtt - tehát mind a hármat -, október végéig a parlament elé terjesztjük; illetve megszületik a kormányhatározat, és azt követően ide terjesztjük, képviselő úr.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir