HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Igen tisztelt Képviselő Úr! Örülök, hogy ennyit foglalkozik a Nemzetközi Valutaalaphoz való viszonnyal, és egyetértek önnel, mert nagyon fontos ez a viszony.
Egyébként Bokros Lajos és Surányi György a Nemzetközi Valutaalap Közgyűlésén vett részt, nem sétafikált az amerikai fővárosban. Eközben tárgyaltak kétoldalú alapon is a Nemzetközi Valutaalap vezetésével, s mint ahogy a sajtóból is ismert, ez a rendkívül fontos nemzetközi pénzintézet igen nagyra értékelte azokat a stabilizációs lépéseket, intézkedéseket, amelyeket a magyar kormány tett.
A másik: ugyanakkor természetesen arra biztatnak, mint minden tagállamot, amely nehéz fizetési, költségvetési helyzetben van, hogy folytassák tovább ezt a politikát. Ez a nemzetközi pénzvilág érdeke is. Ezt ön is tudja, tisztelt képviselő úr.
De, hogy a kérdésére konkrétan válaszoljak: a magyar gazdaságnak, a magyar pénzügyeknek most pontosan arra a pénzre, hitelre nincs akut, égető szüksége a Valutaalaptól. Nekünk az a fontos, hogy a Nemzetközi Valutaalap - de továbbmegyek: a Világbank vagy a külföldi nyugati partnereink - támogassák, akceptálják a törekvéseinket. Ilyen folyamatos konzultáció, párbeszéd folyik a Valutaalappal. Egyébként azért nincs akut szükségünk rá, mert hiszen elegendő devizatartalékkal rendelkezünk ahhoz, hogy ne legyenek likviditási problémáink. De továbbra is kapcsolatban akarunk lenni, mert a Nemzetközi Valutaalap értékelése, viszonya hozzánk nagyon fontos a nemzetközi pénzvilág számára. Ezt folytatjuk a jövőben is. (Taps a kormányzó párti képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir