DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársam! Talán azzal kezdeném, hogy most már valamennyiünk számára ismert az elmúlt napok híradásaiból, hogy mintegy 1800 sportegyesület tartozik mintegy két és félmilliárd forinttal az államnak.
Azzal csak egyet tudok érteni, amit ön is említett, hogy egy állam nem nézheti tétlenül, hogy egy komoly összegű adóssághalmazzal áll szemben, és nem tesz meg semmit annak érdekében, hogy az behajtásra kerüljön. Valóban tények, amelyeket ön az előbb említett. Tehát volt egy megállapodás, ami csak moratóriumot jelentett, hisz nem jelentheti azt, hogy köztartozásokat enged el az állam. Hogy mennyire nehéz problémával állunk szemben, azt hiszem, semmi nem bizonyítja jobban, mint az, hogy egyrészt - a sportegyesületek szempontjából nézve a dolgot - nem lehet célunk és nem lehet az az eredmény, hogy mintegy 1800 sportegyesületnek a létét tönkretegyük és ezáltal természetesen több tízezer sportolónak a lehetőségét, ugyanakkor viszont a másik oldalon is ott van az az igazság, hogy nem engedhetjük el az adót, ha másért nem, márcsak az adómorál szempontjából sem , de természetesen itt vannak közgazdasági tényezők is.
Pontosan a téma fontosságára tekintettel, valóban foglalkozott a kormányzat ezzel a nyáron. Egy előterjesztést kellett készítenie az OTSH-nak, ami el is készült. Nem arról van szó, hogy már döntött a kormányzat, hanem arról van szó, hogy jelenleg folynak a tárgyalások egy normális megoldás kivitelezéséről.
Itt még megemlíteném, hogy elkészült a sporttörvény koncepciója is, amelynek fontos jelentősége lehet e kérdéskör rendezésében. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir