RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen, tisztelt elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Nagy örömmel fogadom el, hogy ön a válaszadó, hisz ön is egy aktív sportoló, a Parlament SE labdarúgócsapatának tagja, és remélem, gyakorlatból tudja majd azt itt bizonyítani, ami történik ma a sportéletben, illetve a sportegyesületeknél.
Azt, hogy egy társadalomban a köztartozásokat be kell hajtani, és a nem fizetőkkel szemben el kell járni, a közteherviselés szempontjából a kereszténydemokraták is nagyon fontos és elsőrendű dolognak tartják. De az olyan APEH-támadás, amelyik - hogy sportnyelven mondjam - lesről indul el, és a labdarúgómérkőzés szünetében lő gólt, vagyis lefoglalja a mérkőzés pénzbevételét, úgy gondolom, nem kívánatos. Különösen nem kívánatos akkor, ha ez a sportegyesületek működőképességét kockáztatja és a sportolók sportolási lehetőségét kiszámíthatatlanná teszi.
Az egyesületek és klubok az országban súlyos tb- és adóterheket cipelnek évek óta, aminek rendezése halaszthatatlan ügy és megoldásokat kell találni a jelenlegi kormánynak.
(14.50)
Tudomásom szerint körülbelül egy éve egyeztetett az OTSH és a Pénzügyminisztérium a sportegyesületek adó- és tb-tartozása ügyében. Olyan megállapodás született, hogy felfüggesztik a klubok adóhátralékának a behajtását. A PM az APEH-kel is egyeztetett s rögzítették, hogy nem hajtják be a klubok adótartozásait.
A téma állítólag a kormány elé is került, de a mai napig tudomásom szerint nem született döntés, hacsak az nem, hogy az APEH csapata kezdje el a foglalást a sportegyesületeknél, mint ahogy ezt már megtette Békéscsabán és Kispesten.
Kérdezem ezért a sportot felügyelő miniszter úr helyett államtitkár urat, hogy tudtak-e erről a dologról, vagy tovább folytatódik ez a támadás az ország sportegyesületei ellen, és azzal a módszerrel, mint ahogy ezt tették a fent megnevezett két egyesületnél. Kérem válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir