DEUTSCH TAMÁS

Full text search

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Fidesz-Magyar Polgári Párt parlamenti képviselőcsoportja nevében is csak azzal tudom kezdeni, hogy teljes mértékben egyetértünk azokkal az aggodalmakkal, észrevételekkel, amelyeket Isépy Tamás napirend előtti hozzászólásában megfogalmazott. Nem véletlen, hogy az ország közeli és távoli jövője szempontjából oly meghatározó privatizációs kérdésekben, mint például a villamosenergia-ipari szektor privatizációja, vagy a Mol tervezett privatizációja, vagy más nagy, jelenleg állami tulajdonban levő gazdálkodó szervezetek privatizációja a közérdeklődés középpontjában van.
Az sem véletlen, hogy a mostani kormány által, tehát az MSZP-SZDSZ-kormány által benyújtott privatizációs törvény azt a kötelezettséget teremti meg, hogy a kormány a nemzetgazdaság szempontjából stratégiai ágazatok privatizációs elképzeléseiről országgyűlési határozati javaslat formájában tájékoztassa a parlamentet. Ezeknek az ágazatoknak a privatizációs elképzeléseit, privatizációjuk hogyanját a parlamentnek meg kell tárgyalnia.
Ugyanakkor azt gondolom, az a kérdés, amit Isépy Tamás felvetett, egy másik nagyon fontos terület most küszöbön álló privatizációját állítja reflektorfénybe, ez pedig az úgynevezett humán privatizáció. Hisz' mindannyian jól emlékezhetünk arra, hogy nyáron milyen komoly hullámokat, vihart vert például a Hungaroton privatizációja. Lezárult az a tender, ami az Antenna Hungária privatizációját jelenti. Valóban küszöbön állhat az elkövetkezendő hónapokban, fél évben vagy évben a sajtóterjesztés privatizációja. Küszöbön áll a jelen pillanatban állami tulajdonban levő filmstúdiók privatizációja, folyamatosan, csendben és meglehetősen áttekinthetetlenül folyik a nagy állami nyomdák privatizációja.
Ez mind-mind olyan kérdés, amely az alapvető emberi jogokat, a sajtószabadság, a véleménynyilvánítás szabadságának gyakorlati érvényesülését alapvetően befolyásolja. Éppen ezért tehát az az álláspontja a Fidesz-Magyar Polgári Párt parlamenti frakciójának, hogy a humán privatizációs stratégiára nézve is a kormánynak be kell nyújtania egy országgyűlési határozati javaslatot és ezt a kérdést is meg kell tárgyalnia a parlamentnek, nehogy áttekinthetetlen és később állandó viták kereszttüzébe kerülő privatizáció történjen. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz, a KDNP és az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir