KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Először is egy ügyrendi javaslatot szeretnék tenni: kérem, a házbizottság vizsgálja meg, hogy földönkívüliek hogy kerülnek a parlamentbe. Nem tudom ugyanis mással magyarázni Szabó Iván képviselőtársam felszólalását, csak azzal, hogy nem élt itt, közöttünk az elmúlt években, és nem volt például tagja az előző kormánynak. Annak a kormánynak, amelyik megalkotta azt a belügyminiszteri rendeletet 1990-ben, amelyik jelentősen kiszélesítette a megkülönböztető jelzést használók körét; vagy nem volt tagja annak a kormánynak, amelyik 1994 áprilisában tovább nyitotta ezt a kört, aminek következményeként most előáll az a helyzet, hogy nagyon sokan használhatják a megkülönböztető jelzést.
Természetesen attól, hogy használhatják valakik a megkülönböztető jelzést, még nem kell baleseteknek történni, hiszen a megkülönböztető jelzés arra jogosít valakit, hogy elsőbbséget kapjon, arra azonban nem, hogy ha nem kapta meg ezt az elsőbbséget, akkor ne vegye figyelembe a közlekedési körülményeket, és ezzel karambolt okozzon - mint mondjuk, tette azt például Boross Péter akkori belügyminiszter úr gépkocsivezetője... (Zaj a jobb oldalról.)..., aki nem az útviszonyoknak megfelelően - megkülönböztető jelzést egyébként használva - vezette gépkocsiját, és ezzel balesetet okozott.
Amivel egyetértek, az az, hogy felül kell vizsgálni azt a kört, amelyik rendelkezik ilyen megkülönböztető jelzéssel, ami - még egyszer mondom - az előző kormány engedélyeinek a következménye. Az a gépkocsivezető, aki most karambolozott, többek között szintén ebbe a körbe tartozik. Ő volt egyébként Beke Kata és Kálmán politikai államtitkár úr gépkocsivezetője, és akkor kapta az engedélyt a megkülönböztető jelzés használatára.
Meg is teszem. Az ezzel kapcsolatos előterjesztések és az ehhez kapcsolódó kreszmódosítás megtörtént, illetve most terjesztettem a kormány elé. Nagyon szigorúan fogunk eljárni, éppen annak érdekében, hogy azok, akik erre megfelelő felkészültséggel nem rendelkeznek, ne használhassanak megkülönböztető jelzést. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir