DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársam! Ezekben a vészterhes időkben nem szerencsétlen dolog, ha az ilyen kérdésekre a pénzügyminiszter úr válaszol, de most hozzám érkezett a kérdés, ezért nekem kell a minisztériumunk szándékait - és remélhetőleg a pénzügyi kormányzat szándékait is - e vonatkozásban közölni.
Semmiféle kistermelői adókedvezmény megvonását nem tervezzük. Az egész - sajnos, a sajtóban is kialakult - kampány arra irányult és olyan felhangot kapott, hogy 1996-tól a mezőgazdasági kistermelők elveszítik a korábban kivívott adókedvezményeiket. Nem veszítik el! Változatlan, hogy 1 millió forint árbevételig nem kell adót fizetniük, 1 millió forint fölötti árbevételük után a növénytermelésben 30 százalék, egyéb tevékenységben 10 százalék vélelmezett jövedelem után kell fizetniük, és amennyiben a kistermelők vállalják a tételes elszámolást, úgy 1 és 2 millió forint árbevétel közötti intervallumban 35 ezer forintot levonhatnak az adójukból. Tehát ezek a kedvezmények megmaradnak.
Egy dologban lesz lényeges változás, és a Ház előtt van már a kamarai törvény módosítása: egyes állami támogatásokat és ezeknek a juttatását a jogszabály a kamarai tagsághoz köti, ami azt jelenti, hogy ha valaki állami támogatást kap valamire, akkor az állam fenntartja azt a jogát, hogy szíveskedjen ezzel a befektetéssel elszámolni, magyarán kimutatni a bevételeit és a kiadásait. A kettő közötti különbözet az, ami negatív irányban természetesen semmilyen kötelezettséget nem jelent; pozitív irányban 1 millió forint fölött megjelenhet az adófizetési kötelezettség.
Ennyit tudok jelen pillanatban a képviselő úr kérdésére válaszolni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir