HAJDÚ LÁSZLÓ

Full text search

HAJDÚ LÁSZLÓ
HAJDÚ LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Miniszter Úr! Most, pillanatnyilag moratórium van az égető működésére. Ez – természetesen – 1997. december 31-ét jelenti, azonban a válasz akkor lesz megnyugtató, ha ez a bizonyos kormányelőterjesztés 1997-es rekonstrukciót is jelent, azaz hogy elkezdődik ez a rekonstrukció, mert tanulmányok, előtanulmányok, programok, célokmányok, sőt, építési engedély is már ebben a műfajban mindegyik le van játszva, és elkészült.
Sőt, több ígéret, tenderek és pályázatok is történtek, ennek ellenére előbbrelépés nem történt a füstgázkezelő rekonstrukciója tekintetében.
Itt olyan súlyos környezet-egészségügyi kérdésről van szó, ami az égetőmű környezetében lakóknál – és ebbe beleértem még az agglomerációs településeket is – már tulajdonképpen rémhírként jelenik meg bizonyos betegségeknek a megjelenése. Ugyan bizonyítottan még ez nem mutatható ki, de azt feltehető, hogy azok a füstgázemissziós jelenségek, amikről itt az elején beszéltem, azok az egészségünkre biztosan, hogy káros jelenségként élnek.
Tisztelettel kérem a miniszter urat ismételten – és így elfogadom a válaszát –, hogy a legsürgősebben kerüljön ez a kormány elé, és legyen forrás – ha 3 év alatt valósul meg, akkor is – ütemszerűen a fővárosi és a kormányzati eszközökből ennek a rekonstrukciónak a megvalósítására. Köszönöm a válaszát. (Taps az ülésteremben.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir