DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Asszony! Képviselő asszony feltett egy olyan kérdést, ahol szembeállít két pályázatot, és arra kéri a tárcát, hogy a két pályázat között tegyen különbséget, ezenkívül arra kér választ, hogy hogyan és mit tehet egy képviselő azért, hogy a pályázati elbírálások sikeresek legyenek.
Felhívnám tisztelt képviselőtársaim figyelmét arra, hogy ez év március 19-én szavaztuk meg a területfejlesztési törvényt. A területfejlesztési törvény pontosan és korrekten meghatározza azt, hogy a megyei területfejlesztési tanácsok milyen pályázati rendszer keretében és milyen összetételben dönthetnek a hatáskörükbe utalt pénzeszközökről, s azokról a fejlesztési célokról, amelyet ők a prioritásrendszerükben meghatároznak.
Én megvallom őszintén, és én azt gondolom, hogy azzal valamennyi képviselőtársam egyetért, hogy ezeknek a pályázatoknak az elbírálása nem pártállás, hanem objektív és átlátható feltételrendszernek a kérdése.
Az 1996. évi XXI. törvény, ami a területfejlesztés és területrendezésről szól, ez évben először biztosított arra lehetőséget, hogy a megyei területfejlesztési tanácsok területfejlesztési célelőirányzat decentralizált kereteiről és a területi kiegyenlítést szolgáló céljáról és a támogatásokról döntsön. Ez szakértők bevonásával s természetesen az általuk kialakított szempontrendszer szerint történik.
A képviselő asszony által mint ellenpéldaként állított és említett pályázat Kunágota településen megvalósítandó terménytárolót és terményszállítót és termelő infrastrukturális fejlesztéshez nyújtottak be pályázatot, ezt a célelőirányzat-támogatásra nyújtották be, melyet a jogszabályok lehetővé tesznek.
Felhívom mindannyiunk figyelmét arra, hogy ezt a megyei területfejlesztési tanács, mint autonóm szervezet, a rá vonatkozó jogszabályok szerint tette meg. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir