PÁL LÁSZLÓ

Full text search

PÁL LÁSZLÓ
PÁL LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Egyetlenegy kérdésben és nagyon röviden szeretnék hozzászólni, teljes mértékben támogatva ennek a törvénynek a vitáját, a benyújtott módosító javaslatokat. De egy kérdéskör azonban, úgy érzem, hogy csak felületesen került egyelőre elő a mai vitában, és a következőkben nagy súlyt kell hogy kapjon.
Említésre került, hogy milyen törvények módosultak a bányatörvény elfogadását követően. Ezek közt nem került felsorolásra a privatizációs törvény, amelyik megváltoztatta az állam elképzeléseit arról, hogy különböző, a bányászat területén tevékenykedő vállalatai hogyan működjenek a jövőben. Például a szénhidrogén-bányászat egyes területeit a koncessziós törvény és annak alapján a bányatörvény többségi tulajdonú állami jogokhoz köti, azonban a privatizációs törvényben a kormánynak lehetősége nyílt arra, hogy 25 százalék plusz 1 szavazatra lecsökkentse a tulajdonát az ilyen típusú vállalatoknál.
Annak érdekében, hogy ezek a vállalkozások ne veszítsék el a korábban szerzett jogaikat, illetve azokban az esetekben, hogyha az állam fenntartotta a szénhidrogén-bányászathoz kötődő jogait, a jövőre nézve, vétó szintjén, ezekben a vállalatokban – hogy a jövőben ilyen jogokat szerezhessenek engedélyek alapján – úgy érzem, a törvényen keresztül kell vinni egy ilyen típusú kiegészítő módosító javaslatot. Erre azt hiszem, az elkövetkező hetek megfelelőek lesznek, tehát a februári tárgyalási folytatáshoz ilyen tartalmú módosító javaslat elkészítését fogom kezdeményezni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir