BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Fidesz-Magyar Polgári Párt, Gyuricza Béla képviselő úr vezetésével, korábban is és most is megvitatta a parlamenti határozat tervezetet, és a honvédelmi bizottság megállapításaival egyhangúan, egybeesően támogatta, korábban is és most is, a miniszter úr által előterjesztett határozatot.
Mécs Imre elnök úrnak az előterjesztésével ellentétben, a Fidesz Magyar Polgári Párt támogatta a határozattervezetet, és szeretnénk mi is megerősíteni azt, ami több képviselőtársam részéről elhangzott, hogy a legnagyobb tisztelet és elégedettség hangján beszélhetünk a magyar katonák, az IFOR-erők végrehajtó csapataiban részt vett magyar teljesítményről.
Azt is mondhatnám, hogy akinek rossz az emlékezőképessége vagy tehetsége, annak mindig igazat kell mondania – még az elnök úrnak is -. A Fidesz-Magyar Polgári Párt kezdeményezésére az akkori határozatot az előterjesztő módosította, és a határozat megszövegezésénél a Fidesz Magyar Polgári Párt észrevételét és véleményét figyelembe vette.
A Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselői a helyszínen is ellenőrizték a csapatok tevékenységét, és igyekeztünk a kaposvári, a taszári és a pécsi önkormányzat képviselőinek a felkészítésével és segítésével mindent megadni számukra, hogy ez a feladat Magyarországon is zökkenőmentesen teljesüljön.
Az SFOR-csapatoknak a részvételével kapcsolatban is támogatjuk a parlamenti határozatot azzal, hogy ez nemcsak a NATO-ba való felvételünknek, a NATO kompatibilitásának a kérdése, hanem feltétlen fontosnak tartjuk, hogy a magyar honvédség, a magyar katonaság önbecsülését is és alkalmassá válását is segíti, és erre most rendkívül nagy szükségünk van, ugyanúgy, mint a való részvétel feltételének a megteremtéséhez. A határozati javaslatot támogatjuk. Köszönöm a figyelmet.
(17.50)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir