T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés!
Magam is egyetértek képviselő úr utolsó mondataival, amely arra vonatkozott, hogy a parlamenti szünetben elkészülhetnek azok a módosító indítványok, amelyek teljes egészében egyértelművé tehetik ezt a törvényt. Hiszen a gázszolgáltatásról szóló 1994-es XLI. törvény, amelyet az Országgyűlés '94. év tavaszán fogadott el, két és fél év óta megtapasztalt életében túl sok gyakorlati probléma nem merült föl. Ezt támasztja alá a két képviselő úr által beadott módosító indítvány is, hiszen a koncepcionális elemeket ezek a módosító indítványok nem érintik, inkább pontosításra irányulnak a beadott módosító javaslatok. Ilyen például egyes fogalmak meghatározására vonatkozó módosító indítvány, amely természetesen egyértelműbbé teheti azon környezetet, amelyben ez a törvény megvalósul.
A tisztelt országgyűlési képviselő urak által benyújtott indítvány többek között tartalmazza a gázvezetékkel érintett idegen ingatlanok, mások tulajdonában álló idegen ingatlanok használati jogának szabályozását, valamint a tulajdonjog korlátozását is. Ezzel összefüggésben szükségesnek tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy a polgári törvénykönyvnek a tulajdonjog korlátozására, vonatkozására szabályozása, valamint a használati jog létesítéséről szóló rendelkezései külön törvényi szabályozásra bízzák a közüzemek vezetékeinek jogszerű elhelyezésére vonatkozó rendelkezések megállapítását. Nagy figyelemmel és felelősséggel kell állást foglalnunk az ezzel kapcsolatos módosító indítványokra vonatkozóan, hiszen a tulajdonjoghoz fűződő érdekek nem szenvedhetnek csorbát, a közcélú létesítmények elhelyezése tekintetében sem.
A tisztelt képviselő urak által benyújtott indítvány javaslatot tesz a gázértékesítő jogállásának és a gázszolgáltató feladatának pontosítására is. A gázszolgáltatásról szóló törvény érintett módosításaira vonatkozóan, amelyet képviselő úr az utolsó előtti részben részletesen ismertetett bizonyos tekintetben, a kormány a fogyasztó érdekeinek a védelmét kívánja középpontba helyezni, és ehhez képest tudja meghatározni álláspontját.
(18.40)
Tisztelt Országgyűlés! Miklós László, MSZP-s és Szalay Gábor, SZDSZ-es országgyűlési képviselő urak által a gázszolgáltatásról szóló '94. évi XLI. törvény módosítására benyújtott önálló indítványt a kormány általános vitára alkalmasnak tartja. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir